снимка: БулфотоПо думите на Милчев е нужно спешно да се изгради

...
снимка: БулфотоПо думите на Милчев е нужно спешно да се изгради
Коментари Харесай

Директорът на Института за пътна безопасност: Магистрала Тракия трябва да бъде разширена

снимка: Булфото

По думите на Милчев е нужно незабавно да се построи още една лента.

В България рискът е споделен сред всички.

" Ако не се подхващат незабавни ограничения, от което и да е българско държавно управление във връзка с Автомагистрала " Тракия ", дистанцията от София до Пловдив няма да може да се взима и за 2 часа. За задачата е нужно незабавно да се построи още една лента на автомагистрала, тъй като правата става все по-натоварена. Което и да е държавното управление, би трябвало да прегледа този въпрос ".

Това съобщи шефът на Института за пътна сигурност Богдан Милчев пред Българска национална телевизия.

" Когато стана злополуката край Своге, персонално аз и Институтът по пътна сигурност предложихме концепцията на българското държавно управление да се сътвори институция, която да ръководи риска. Убедихме българския министър председател, че тя би трябвало да е подчинена на държавното управление. Ние останахме коректив на Държавната организация " Пътна сигурност " и желаеме да я подтикваме да си прави работата. Рискът би трябвало да бъде ръководен от този, който е негов " притежател ". Става въпрос за това, че в България рискът е споделен сред всички. Когато стане проблем, няма отговорен. Собственост на пътя в това време е АПИ. Ние би трябвало да вкараме АПИ, огромната организация, в дребната - ДАПБ. Тогава реализираме три неща - приоритизираме казуса с пътищата, средствата ще се харчат по-прозрачно и трето - организацията ще управлява всички поправки и градежи на пътищата и тяхната сигурност ", сподели още Милчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР